2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Sair bir anlatımla yangın holüne açılan kapıda, yangın holüne girerken menteşe sağlamda ise sağ kanat, solda ise sol kanat kapı olarak adlandırılır.​

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. acil yer anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya sevap birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin esenlıklı çtuzakışması ve kapıyı son kapatması gerekir.

Belli yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kavlükarar konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları terk buyurmak cebir ve güvensiz olacağı midein yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Sadece bapnın açılması görevini adına getirmekle kalmayan Panik Amerikan bar aynı zamanda bapnın güvenli olarak kapanmasını katkısızlar.

Yangın bapsı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının gayrı bölgelere yayılmasını engellemek ciğerin tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

Yangın baplarının üretim amacı beniâdem katkısızlığını yangın ve yaman gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara iyi olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

FEZA Yol Odası Yangın Kapısı: Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının taliı dizi otomasyon sistemlerine yaraşıklı aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın kapıları camlı olur.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden bünyelır. Bu malzemelerin yanı keşik, yangın kapıları çoğu kez özel şümul ve kapı menteşeleri kabil özge yangın himaye özelliklerine sahiptir.

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı kucakin insanların dumandan zehirlenmesine duvar olan acil konum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha mecmu kalabalık olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Yangın bapları tasarruf meydanına bakarak, rengine göre ya da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan model sınıflandırması zirdaki gibidir

Yangına karşı güvende geçirmek üzere kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, ciddi anda insanoğluın gönül emniyetliğini yağdırmak için kapı kasası ve kullanılan vesair aksesuarlarıyla cesaret oluşum etmekteyiz.

Fakat aşağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda birlik yangın çıkışı ve yangın merdiveni dokumalması zaruri olarak akseptans edilmektedir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan kucakeriye kolayca Yangın Merdiveni Kapısı girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Report this wiki page